Calafia

Palo Alto, CA

“Slow food served fast” is the vision that chef /owner Charlie Ayers had started in the kitchens at Google and brought to the public with Calafia.  The complex program of café, lounge, bar, market, and kitchen are fit into a 5,000 square foot puzzle piece shaped retail space to create an inviting and warm environment.  Reflecting Chef Ayers’ dedication to organic and locally provided ingredients the restaurant features many recycled, re-purposed and environmentally sustainable elements such as; reclaimed wood boards from an old barn, engineered hickory flooring with wood from certified forests, “paperstone” counters (a surface made out of recycled paper), lamps made out of repurposed milk canisters, burlap sack shades and a stunning chandelier made out of 76 amber milk bottles hanging over a communal table custom made out of reclaimed redwood.

FINK ARCHITECTUREFINK ARCHITECTUREFINK ARCHITECTUREFINK ARCHITECTUREFINK ARCHITECTUREFINK ARCHITECTUREFINK ARCHITECTUREFINK ARCHITECTURE
FINK ARCHITECTURE

photo by Ben Mayorga